COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ciocniri la frontiera armeano-azeră. Armata armeană a distrus trei tancuri

Astazi, de dimineață, partea azeră a lansat atacuri cu rachete de-a lungul întregii linii de contact țintind în mod deliberat așezările pașnice, inclusiv capitala Stepanakert, a precizat, azi Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Armenia.

Condamnăm cu tărie agresiunea săvârșită de conducerea politico-militară a Azerbaidjanului împotriva Republicii Artsakh. Părțile armene vor lua măsuri decisive, folosindu-și potențialul maxim pentru a asigura securitatea poporului din Artsakh și pentru a oferi un răspuns politic și militar proporțional,

Conducerea politico-militară din Azerbaidjan poartă întreaga responsabilitate pentru agresiunea declanșată de Azerbaidjan, mai precizează Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Armeniacomunică defenseromania.ro.

Partea azeră a întreprins un atac în direcția Artsakh

În dimineața zilei de 27 septembrie, armata azeră a lansat un atac masiv asupra Artsakh folosind forțe aeriene, rachete și tancuri. Atacurile de artilerie azere au vizat așezările civile, inclusiv orașul Stepanakert. Prim-ministrul Republicii Armenia, Nikol Pashinyan, a declarat că Azerbaidjanul a planificat în prealabil atacul militar în curs asupra Artsakh, precizează Armen Press.am.


Radioul public din Armenia a precizat, în cursul acestei dimineţi, citîndu-l pe premierul Nikol Pashinyan, că Azerbaidjanul a lansat un atac aerian împotriva Artsakh. Ca răspuns la acest atac, Armata Armeană a doborît două elicoptere și trei UAV-uri și a distrus trei tancuri aparținînd Azerbaidjanului.

Potrivit comandantului armatei armene, generalul-maiorul Jalal Harutyunyan, la 7:10 am armata azeră a lansat un atac de-a lungul liniei de contact. Atacurile armatei azere, venite din mai multe direcții au fost respinse, a precizat el.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load