COVID-19 în MOLDOVA

Cine ar putea ocupa locul liderului din Belarus

Cine ar putea ocupa locul liderului din Belarus

Liderului Belarusului, Alexandr Lukașenko, i-a mai rămas un ultim adversar real la alegeri, mai exact o adversară, iar după "înlăturarea de pe teren" a doi candidați principali de opoziție, alternativa neașteptată a lui tătuca a devenit Svetlana Tihanovskaia.

Despre asta scrie vz.ru, menționînd că în politică ea este nivice și cunoscută doar ca soția bloggerului popular Tihanovschi.

În luna mai, CEC i-a refuzat lui Tihanovski înregistrarea grupului de inițiativă. Motivul a fost că el nu și-a pus semnătura sub declarație în prezența angajaților CEC, iar el nu a pus-o din simplul motiv că la acel moment Tihanovski se afla (și acum se află) în izolatorul de detenție temporară pentru participarea la acțiunile de protest împotriva integrării Belarusului cu Rusia.


Cu o oră înainte de încheierea depunerii cererilor, documentele la CEC pentru înregistrarea grupului de inițiativă au fost depuse de soția bloggerului - Svetlana Tihanovskaia. Și anume ea este acum candidatul înregistrat la funcția de președinte al țării.

Însuși bloggerul Tihanovsky este, în esență, cunoscut publicului larg de cîteva luni-canalul său de la YouTube a fost deschis cu mai puțin de un an în urmă. Soția sa, după cum a recunoscut ea însăși, nu a fost niciodată interesată de politică și a votat doar o dată în alegeri și, ironic, pentru Lukașenko.

Însă, judecînd după sondajul Tazeros, 72% sînt dispuși să voteze pentru oricine, în afară de Lukașenko. "Dacă în Belarus ar fi avut loc alegeri corecte cu admiterea observatorilor, Tihanovskaia ar fi primit în primul tur 70%. Acest lucru ar fi cauzat de efectul votului de protest", a presupus politologul belarus Dmitri Bolkuneț.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load