COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Cine ar putea deveni viitorul cancelar al Germaniei

13 feb. 2020,, 18:14   În lume
1644 0

Friedrich Merz, fost lider al grupului Uniunii Creştin-Democrate din Bundestag, intenţionează să candideze pentru postul de lider al formaţiunii de centru-dreapta şi, implicit, pentru cel de cancelar al Germaniei, potrivit unor surse din interioriul CDU.

Potrivit unor membri ai CDU, Friedrich Merz este hotărît să candideze din nou pentru conducerea CDU, conform Mediafax. Friedrich Merz a mai candidat pentru funcţia de lider al CDU în decembrie 2018, dar a fost învins în scrutinul intern de Annegret Kramp-Karrenbauer.

Întrebat despre intenţia de a candida, Friedrich Merz a declarat, miercuri seară, potrivit publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ): „Trebuie să discutăm în linişte” despre actuala situaţie, transmite NOI.md cu referire la digi24.ro.

Potrivit unui sondaj de opinie efectuat la cererea RTL/NTV, Friedrich Merz este favorit în intenţiile de vot pentru a deveni liderul Uniunii Creştin-Democrate (CDU, centru-dreapta) şi candidat pentru postul de cancelar al Germaniei. Friedrich Merz este creditat cu 27% din intenţiile de vot. Pe locul al doilea se clasează clasează Armin Laschet, premierul landului Nordrhein-Westfalen, cu 18%. Markus Söder, premierul landului Bavaria şi lider al Uniunii Creştin-Sociale (CSU), este creditat cu 11%, iar Jens Spahn, cu 8%. Conform sondajului, 36% dintre alegători sînt nehotărîţi.

Annegret Kramp-Karrenbauer a anunţat luni decizia de a se retrage de la conducerea Uniunii Creştin-Democrate (CDU). Formaţiunea politică va desemna un alt lider printr-un scrutin intern, înaintea alegerilor parlamentare programate în Germania în anul 2021.


Annegret Kramp-Karrenbauer va începe săptămînile următoare procedura pentru desemnarea succesorului său.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X