COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2951
Puterea stiri: 6743

Cînd se vor retrage trupele americane din Siria

16 sep. 07:43   În lume
1221 1

Trupele americane vor părăsi Siria înainte de sfîrșitul mandatului președintelui american Joe Biden. Despre acest lucru într-un interviu cu ”Lenta.ru” a spus Alexei Naumov, expert al Consiliului rus pentru Afaceri Internaționale (RIAC).

El și-a exprimat încrederea că Statele Unite vor începe protejarea intereselor sale în Siria nu prin mijloace militare, ci diplomatice. Confruntarea cu teroriștii "Statului Islamic" (IS, o organizație interzisă în Rusia) se va limita la loviturile de drone și la capturarea unor militanți individuali. Potrivit lui Naumov, SUA deja acum "nu doresc prea mult" să țină regimul lui Bashar Al-Assad în izolare.

Scopul principal al Statelor Unite în Siria este de a reține influența Rusiei asupra țărilor din Orientul Mijlociu, a spus pentru ”Lenta.ru" Maxim Sucikov, directorul Centrului pentru Studii Americane Avansate de la Universitatea MGIMO al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei. "Prezența americanilor are obiective clare, nu-i costă scump și se încadrează în intenția strategică de a nu oferi Rusiei posibilitatea de a submina poziția SUA în regiune", a explicat analistul.

Potrivit acestuia, contingentul existent permite Statelor Unite să rezolve mai multe sarcini simultan în Siria. El ține sub control situația de la granița siriano-irakiană, ajută la susținerea kurzilor și nu permite IS și forțelor pro-iraniene să se desfășoare. Potrivit lui Sucikov, Statele Unite nu vor permite ca Assad să "dețină în totalitate teritoriul ocupat de kurzi, bogat în petrol".

La 10 august, adjunctul secretarului ministrului Apărării pentru afaceri în Orientul Mijlociu, Dana Stroul, a declarat că trupele americane ar trebui să rămînă în nord-estul Siriei. Potrivit ei, acest lucru este necesar pentru a ajuta aliații în lupta împotriva ISIS. Stroul a remarcat, de asemenea, aspectul umanitar al prezenței SUA.


0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽