Criza energetică stiri: 766
Preşedintele stiri: 3228
Puterea stiri: 7216
Obiectiv european stiri: 287

Cijov: Federația Rusă și UE încă urmează să creeze un nou sistem de relații bazat pe egalitate

21 iun. 09:30   Război în Ucraina
1030

Relațiile dintre Rusia și Uniunea Europeană continuă să degradeze și, prin urmare, părțile încă urmează să creeze un nou sistem de relații bazat pe egalitate, a declarat reprezentantul permanent al Rusiei la UE, Vladimir Cijov, într-un interviu publicat marți de ziarul Izvestia.

"Nu toate podurile au fost arse. Dar majoritatea. Să vedem ce se va întîmpla în continuare. În orice caz, nu va exista revenirea la business as usual (afaceri ca de obicei), acest lucru nu poate fi. Înțelegem acest lucru și ei îl înțeleg", a spus Cijov, răspunzînd la întrebarea dacă este posibilă normalizarea relațiilor dintre Federația rusă și UE. - Deci, acesta va fi un nou sistem de relații care încă urmează a fi creat. Dar poate fi creat numai în baza unei cooperări egale. Și pentru acest lucru, ei trebuie să-și schimbe atitudinea față de Rusia. Atît timp cît ei consideră Rusia un oponent, un adversar, despre ce fel de cooperare poate fi vorba?"

Potrivit diplomatului, relațiile dintre Rusia și Uniunea Europeană "continuă să degradeze". "Semnalul meu pentru ei, l-am difuzat periodic: înainte de a arde podurile rămase, gîndiți-vă că este mult mai greu e construit poduri", a adăugat el.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав