COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cîinele-robot, întîlnit noaptea pe stradă în Canada (VIDEO)

Cînd întâlnim un cîine noaptea, pe stradă, primul lucru pe care sîntem tentaţi să-l facem e să punem distanţă între noi şi patruped, transmite stirileprotv.ro.

Ce ne facem, însă, atunci cînd dăm peste un câine... robotic? Doi canadieni au păţit asta, dar au filmat tot, iar videoclipul lor a devenit viral pe reţelele sociale.

Acesta este Spot, un căţel mai... neobişnuit. A fost observat pe stradă, într-o regiune izolată din Ontario.

Nathan Kanasawe: „M-am gîndit că era un pic înfiorător, dar eram entuziasmată, pentru că nu am văzut niciodată un robot în realitate.”

Unora le-a adus aminte de scene de groază din filmele SF. Dar Spot, cum e botezat robotul, s-a dovedit a fi prietenos.


În locul unei lese, robotul era controlat de un bărbat cu o telecomandă.

Nathan Kanasawe: „Mi-a zis că era la lucru, aşa că i-am spus că avea un loc de muncă destul de bun.”

Câinele robotic este creaţia companiei americane Boston Dynamics şi a fost observat de curând într-un parc din Singapore, unde le spunea oamenilor să păstreze distanţa socială.


“Pentru propria voastră siguranţă şi a celor din jur, vă rugăm să păstraţi cel puţîn un metru distanţă” ”vorbea” cîinele.

Însă, proiectul ar putea fi îmbunătățit, mai ales la partea de formă, susține Stephen Colbert: „Oamenii ar fi mult mai receptivi dacă acest... cîine ar fi mai drăguţ, mai pufos şi mai puţîn distopic”

Compania încearcă să îmbunătăţească imaginea lui Spot cu filmări în care câinii-roboţi dansează, lucrează împreună, fac exerciţii. Chiar şi echipa de pirotehnişti a poliţiei din Massachusetts a testat unul.

Marc Raibert/Boston Dynamics: „Avem aproape 120 în toată lumea”.

Unul este la compania SpaceX, unde a fost văzut printre aburi de azot lichid. Aşa că sunt şanse să devină chiar primul cîine... robotic ajuns pe Lună. Dar drumul lui Spot nu a fost unul uşor: ani la rând compania Boston Dynamics a publicat filmări în care robotul e lovit, răsturnat, tras de... coadă, pentru a demonstra capacitatea lui de a reveni în picioare. Spot a fost creat în principal pentru uz industrial, iar preţul lui e unul piperat: 74.500 de dolari. Cu toate astea.. cîştigă tot mai mulţi fani.

„Prietene, Spot, eşti minunat. Te iubesc atât de mult!” primește aprecieri cățelul-robot.

Video găsiți aici.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load