COVID-19 în MOLDOVA

Chitara lui Kurt Cobain vîndută la licitație pentru o sumă record

Chitara lui Kurt Cobain vîndută la licitație pentru o sumă record

Chitara folosită de Kurt Cobain în timpul înregistrărilor la celebrul concert "Unplugged" al formaţiei Nirvana, în 1993, a fost vîndută sîmbătă, la o licitaţie organizată de casa Julien's, pentru 6 milioane de dolari, un record pentru o chitară, scrie libertatea.

Cumpărătorul, care a fost prezent la sesiunea de vînzări organizată în Beverly Hills (California), este antreprenorul australian Peter Freedman, fondator al Rode Microphones, potrivit unui comunicat al casei Julien’s, citat de AFP.

Freedman a anunţat că va prezenta instrumentul în mai multe oraşe din lume, încasările din expoziţii vor merge către acţiuni caritabile care să susţină lumea spectacolului.


Preţul, de 6 milioane de dolari cu taxe incluse, este mult peste cel de pornire, stabilit de casă la un milion de dolari.

Pînă în prezent, cea mai scumpă chitară din lume era un Fender Stratocaster, botezată „Black Strat” şi folosită de chitaristul formaţiei Pink Floyd, David Gilmour.

Ea a fost vîndută de muzician pentru 3,975 de milioane de dolari, la o licitaţie organizată în iunie 2019 de casa Christie’s, în beneficiul cauzelor caritabile.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load