COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

China va ține sîmbătă un moment de reculegere pentru victimele COVID-19

China va ține sîmbătă un moment de reculegere pentru victimele COVID-19

Sîmbătă, în China are loc festivalul tradiţional Qinming, cunoscut şi ca Ziua Măturării Mormintelor sau Ziua Strămoşilor. Anul acesta, ceremonialele vor include şi trei minute de reculegere pentru victimele coronavirusului, transmite vineri dpa.

Doliul naţional va fi marcat prin coborîrea drapelelor în bernă în întreaga ţară şi la ambasadele şi consulatele chineze din lume. Se vor întrerupe activităţile publice de divertisment, a anunţat vineri Consiliul de Stat. Cele trei minute de reculegere vor începe la ora 10 dimineaţa (02:00 GMT). În intervalul respectiv, autovehiculele vor claxona, trenurile şi navele vor declanşa sirenele şi se vor porni alarmele antiaeriene, a precizat autoritatea centrală.

Se va onora astfel memoria „martirilor şi compatrioţilor morţi, căzuţi în lupta împotriva epidemiei provocate de noul coronavirus”.


Tradiţional, de sîmbăta morţilor în stil chinezesc, familiile îngrijesc mormintele înaintaşilor şi se adună pentru a-i comemora.

În China s-au raportat vineri 31 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, din care 29 în rîndul celor reveniţi din străinătate, şi patru decese - toate, în provincia Hubei, de unde a pornit pandemia, a precizat Comitetul Naţional pentru Sănătate. Bilanţul COVID-19 în China a depăşit 81.000 de cazuri şi 3300 de decese; peste 76.000 de pacienţi s-au vindecat.

La nivel mondial, s-au înregistrat peste un milion de cazuri şi mai mult de 50.000 de morţi, conform datelor universităţii americane Johns Hopkins.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load