Preşedintele stiri: 3610

China va sprijini inițiativele europene privind Ucraina care pornesc de la cauzele crizei

25 mai. 16:30   Război în Ucraina
1441 0

China va sprijini inițiativele europene privind Ucraina care abordează cauzele profunde ale crizei.

Trimisul special al guvernului chinez, Li Hui, a declarat acest lucru în cadrul unei întîlniri la Berlin cu secretarul de stat al Ministerului german de Externe, Andreas Michaelis.

"China sprijină țările europene în a porni de la cauzele profunde ale crizei, în găsirea unei căi care să pună în ordine atît aspectele primare, cît și cele secundare, și în eforturile pentru o stabilitate pe termen lung pe continentul european", a declarat Li Hui într-o declarație publicată joi pe site-ul Ministerului chinez de Externe.

Diplomatul chinez a reamintit că poziția Chinei în chestiunea ucraineană este consecventă și clară: aceasta este de a promova discuțiile de pace și o soluționare politică.

"Așa cum a spus președintele chinez Xi Jinping, nu există un panaceu pentru depășirea crizei, toate părțile trebuie să înceapă cu ele însele și să creeze condiții favorabile pentru reluarea discuțiilor de pace prin construirea încrederii reciproce", a declarat Li Hui.

5
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий