COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7926

China: Summitul pentru Democrație organizat de SUA dăunează esenței democrației

2 dec. 2021,, 17:00   În lume
2209 0

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, a declarat într-o conferință de presă că China a sesizat că în aceste zile lideri politici și jurnaliști din mai multe țări au criticat așa-numitul "Summit pentru Democrație".

Vicepremierul Thailandei, Don Pramudwinai, a afirmat că summitul este doar o manipulare politică și că țara sa se bucură că nu a fost invitată la eveniment. Ministrul de Externe din Ungaria, Szijjarto Peter, a declarat că Summitul pentru Democrație apără caracteristicile politice interne ale SUA și că democrația Ungariei nu trebuie judecată de nicio altă țară. Presa din Egipt, Arabia Saudită, Israel și alte țări din Orientul Mijlociu au opinat că Summitul pentru Democrație este doar un instrument prin care SUA se amestecă în treburile interne ale altor țări pentru a-și menține hegemonia. Democrația americană a lăsat în urma ei, în Orientul Mijlociu și în lume, doar moarte și distrugere. Toate acestea arată că summitul pentru democrație organizat de SUA nu este în asentimentul comunității internaționale.

Wang Wenbin a declarat: "SUA, cu propriile lor criterii, împart lumea în două tabere, una democratică și alta nedemocratică. Acesta, pur și simplu, încalcă spiritul democrației, are scopul de a folosi democrația drept instrument și ca armă pentru a promova geostrategia și a-și suprima adversarii. De-al lungul anilor, Statele Unite ale Americii, prin agenții guvernamentale precum Agenția Internațională de Dezvoltare, și așa-numitele organizații neguvernamentale precum Fundația Națională pentru Democrație, s-au infiltrat și au subminat alte state suverane, au instigat la „revoluția colorată". În numele promovării democrației au impus sancțiuni unilaterale altor țări precum Afganistan, Irak, Siria, Libia și altele, au lansat intervenții militare soldate cu sute de mii de morți în rândul civililor, milioane de răniți și zeci de milioane de persoane au rămas fără adăpost. SUA împart lumea în tabere „democratice”și „nedemocratice”, situație care va aduce mai mult haos în lume."

Wang Wenbin a subliniat că, azi, când lumea se confruntă cu pandemia de Covid-19, schimbările climatice, terorism și alte provocări globale, nu dorește un Summit pentru Democrație care să provoace diviziuni și confruntări, ci multilateralismul bazat pe Carta ONU și pe cooperare, solidaritate, ca să facă față provocărilor comune.

1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X