China: „Statele Unite ar trebui să se gîndească la poziția față de Ucraina și să nu dea vina pe China”

22 mar. 15:45   Război în Ucraina
1722 0

Guvernul SUA trebuie să-și regîndească propriile acțiuni și poziție față de criza din Ucraina înainte de a critica China.

O declarație în acest sens a fost făcută miercuri, la un briefing ordinar, de către purtătorul de cuvînt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin.

"China a cerut întotdeauna reconciliere și negociere. SUA spun că poziția Chinei nu este corectă. Este corect să furnizezi în mod continuu arme pe cîmpul de luptă? Este corect să escaladăm continuu conflictul? Chiar o fi corect să lăsăm criza să cuprindă întreaga lume?" a notat el.

„Recomandăm ca partea americană să se gîndească la propriul rol în problema Ucrainei, să oprească parcursul eronat de a pune lemne în foc și să nu mai dea vina pe China”, a conchis diplomatul.

Mai devreme, în cadrul unui briefing, John Kirby, coordonatorul de comunicații strategice la Consiliul de Securitate Națională de la Casa Albă, comentînd vizita președintelui chinez Xi Jinping în Rusia, a declarat că Statele Unite nu consideră China o parte imparțială în situația cu Ucraina. După cum Kirby și-a explicat poziția, Beijingul nu a condamnat acțiunile Rusiei, nu a încetat să cumpere petrol și energie rusească, iar liderul RPC a vizitat Moscova, dar „nu a vorbit niciodată cu președintele [ucrainean] Vladimir Zelenski”.

18
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий