COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 496

China solicită continuarea dialogului cu Afganistanul

13 noi. 2021,, 19:00   În lume
415 0

În prezent, Afganistan se confruntă cu provocări în politică, economie, lupta antiteroristă și asistență umanitară, și China dorește să facă eforturi conjugate cu diferite părți pentru ameliorarea situației din această țară, a declarat vineri purtătorul de cuvînt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin.

Reprezentanții din China, Rusia, SUA și Pakistan s-a reunit joi la Islamabad în cadrul unui dialog „troika plus”și au dat publicității o declarație comună, consimțind la continuarea contactelor cu talibanii din Afganistan. În aceeași zi, reprezentanții celor patru părți s-au și întîlnit cu ministrul de Externe interimar afgan, Amir Khan Mutaki, transmite Noi.md cu referire la romanian.cri.cn.

Wang Wenbin a afirmat că Afganistan se află într-o perioadă crucială de trecere de la tulburări la ordine, confruntîndu-se cu multiple provocări în politică, economie, combaterea terorismului și asistență umanitară. Pe baza respectului față de suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Afganistanului, părțile trebuie să continue dialogul cu acesta în mod constructiv, iar China este gata să depună eforturi alături de alte părți implicate pentru ameliorarea situației în această țară.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X