X 

China recrutează adolescenţi „patrioţi“ pentru un program experimental

10 noi. 2018,, 01:30   Război în Ucraina
2288 0

China a ales 31 de adolescenţi pentru a participa la „Programul experimental pentru sisteme de arme inteligente“ ce se desfășoară în cadrul Institutului de Tehnologie din Beijing.

Tinerii, toţi cu vîrste sub 18 ani, au fost aleşi din rîndurile a 5.000 de persoane. După o alegere atentă, în program au fost incluşi 27 de băieţi şi patru fete. Ei urmează să fie învățați să devină experţi în arme care se bazează pe inteligenţa artificială.

„Aceşi copii sînt toţi excepţional de inteligenţi, însă a fi strălucit nu este suficient“, a declarat un profesor din cadrul institutului, care a ţinut să-i fie păstrat anonimatul. „Căutăm şi alte calităţi, cum ar fi gîndirea creativă, disponibilitatea de a lupta, rezistenţa în faţa provocărilor. Şi mai important este ca tinerii să fie pasionaţi de dezvoltarea unor noi tipuri de arme, iar condiţia obligatorie pentru a putea lua parte la acest program experimental este „să fie patrioţi“, a spus profesorul.

Cei de la Institutul de Tehnologie din Beijing se aşteaptă ca tinerii să-şi continue studiile în domeniu, să-şi ia tezele de doctorat şi să devină lideri în domeniul armelor care au la bază sisteme bazate pe inteligenţa artificială.

Pînă în momentul de faţă, notează Business Insider, China nu a dat în vileag prea multe despre programele sale de dezvoltare a inteligenţei artificiale, însă mai mulţi experţi au afirmat că armata chineză va utiliza, cel mai probabil, sisteme de această natură pentru a-şi dezvolta armamentul. Preşedintele Xi Jinping a cerut anul trecut, în discursul său susţinut în faţa Partidului Comunist, ca tehnologii bazate pe inteligenţa artificială să fie incluse în diferite sectoare economice pentru o creştere a eficienţei.


În iulie, China a stabilit un plan de dezvoltare a inteligenţei artificiale, care prevede investiţii de pînă la 150 de miliarde de dolari în următorii ani, urmărind ca ţara să devină pînă în 2030 „un centru de inovare“ în acest domeniu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?