X 
Arşiţa stiri: 180
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

China promite Australiei alţi doi panda gigant

18 iun. 00:00   Externe
2575 0

China va împrumuta Australiei o nouă pereche de panda gigant, un simbol al diplomaţiei de la Beijing, pentru a înlocui cuplul de panda al cărui contract se apropie de încheiere.

Grădina zoologică din Adelaide, un oraş din sudul Australiei, este, din 2009, gazda a doi panda gigant trimişi de Beijing – Wang Wang şi Fu Ni -, o practică cunoscută sub denumirea „diplomaţie panda”.

Autorităţile de la Beijing încheie acorduri de împrumut cu grădini zoologice din străinătate, iar dacă animalele fac pui, micuţii sînt trimişi, după cîţiva ani, înapoi în China pentru a fi incluşi în programul naţional de creştere al acestei specii, notează Noi.md cu referire la hotnews.ro.

Acordul de împrumut semnat cu guvernul de la Canberra se încheie anul acesta, însă cei doi panda gigant încredinţaţi grădinii zoologice din Adelaide nu au dat naştere unor pui.

Potrivit organizaţiilor de mediu, în lume au mai rămas circa 1.860 de panda gigant, care trăiesc, mai ales, în pădurile de bambus din regiunile muntoase ale Chinei.


0
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав