Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

China: Personalul chinez de pe vaporul „Zhenhua 28” a fost hărțuit

30 aug. 2023,, 21:00   Externe
3016 0

Vaporul „Zhenhua 28”, care aparține companiei Shanghai Zhenhua Ocean Engineering Service Co., Ltd. și înmatriculat în Regiunea Administrativă Specială Hong Kong, a fost oprit și controlat pe nedrept de vameșii și polițiștii de frontieră americani din Portul Jacksonville din statul Florida.

Despre aceasta anunță Wang Wenbin, purtător de cuvînt al Ministerului Afacerilor Externe din China.

Potrivit lui, o parte din aparatura electronică personală a echipajului a fost confiscată. Ca urmare, planul de navigație a fost amînat, iar funcționarea navei, munca și viața membrilor echipajului au fost afectate. În acest context, partea chineză a făcut demersuri serioase pe lîngă SUA."

"În ultimii ani, Statele Unite ale Americii au abuzat prin diverse pretexte pentru a crea obstacole în calea intrării cetățenilor chinezi și au stopat în mod nejustificat intrarea studenților chinezi care aveau vize pe teritoriul țării, în special folosindu-se în mod repetat de convingerile politice și statutul lor de membri ai Partidului Comunist. Aceste acțiuni scot în relief prejudecățile ideologice și gîndirea de Război Rece, față de care China își exprimă nemulțumirea puternică și opoziția fermă ", a mai spus Wang.

China solicită SUA să "își corecteze atitudinea greșită, să înceteze violarea drepturilor și intereselor legitime ale chinezilor și să stopeze boicotarea și perturbarea schimburilor umane și a cooperării economice și comerciale normale, sub pretextul securității naționale, și să ia măsuri pentru evitarea unor incidente similare".

SUA nu a comentat deocamdată acuzațiile.

3
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?