COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

China nu a raportat sîmbătă niciun caz nou de contaminare cu coronavirus

China nu a raportat sîmbătă niciun caz nou de contaminare cu coronavirus

China nu a raportat sîmbătă niciun caz nou de contaminare cu coronavirusul, pentru prima dată de cînd ţara a început să publice date despre pandemie, în ianuarie, scrie Agerpres, citînd AFP.

Boala şi-a făcut apariţia la sfîrşitul lui 2019 în oraşul Wuhan (centru), dar contagiunea a fost practic oprită în ţară, ultimul bilanţ anunţînd circa 83.000 de cazuri de contaminare, dintre care 4.634 mortale.

De atunci, pandemia s-a răspîndit pe întreg globul, contaminînd peste 5 milioane de persoane, dintre care mai mult de 335.000 mortal.

"Am obţinut o reuşită strategică majoră în răspunsul nostru la COVID-19", a declarat vineri prim-ministrul chinez Li Keqiang în deschiderea sesiunea plenare a parlamentului de la Beijing, Adunarea Naţională Populară. În faţa a circa 3.000 de deputaţi putînd măşti, premierul a subliniat "sarcina imensă" rămasă de îndeplinit în faţa consecinţelor economice ale pandemiei.


Administraţia Trump acuză autorităţile chineze că au întîrziat în declanşarea alertei mondiale cu privire la pandemie şi că au disimulat amploarea acesteia.

Beijingul a dezminţit cu vehemenţă acuzaţiile de disimulare, subliniind că a împărtăşit la timp informaţiile sale despre pandemie cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi celelalte ţări.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load