X 
Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 586
Preşedintele stiri: 3727

China intenționează să consolideze consensul privind criza din Ucraina

29 mai. 12:15   Război în Ucraina
2544 0

China va continua să consolideze încrederea și consensul privind criza ucraineană cu toate părțile implicate, ca urmare a vizitei internaționale a trimisului special chinez pentru afaceri eurasiatice Li Hui în Ucraina, Uniunea Europeană și Rusia.

Declarația în cauză a fost făcută de purtătorul de cuvînt al Ministerului chinez de Externe, Mao Ning, luni.

"În faza următoare, China <...> va consolida dialogul și interacțiunea cu toate părțile și va consolida în mod continuu consensul și încrederea reciprocă. China își va aduce propria contribuție la soluționarea politică a crizei ucrainene", a declarat ea în cadrul briefingului.

Diplomatul chinez a precizat că Beijingul intenționează să se angajeze în problema ucraineană în conformitate cu principiile prezentate de președintele chinez Xi Jinping, care sînt respectarea suveranității, respectarea Cartei ONU, luarea în considerare a preocupărilor fiecărei părți și utilizarea metodelor pașnice pentru a rezolva situația de criză. "China va continua să joace un rol constructiv în acest sens", a subliniat Mao Ning.

Ea a declarat că toate părțile cu care s-a întîlnit emisarul RPC în timpul vizitei "au avut o percepție extrem de pozitivă față de eforturile Chinei de a promova procesul de reglementare a păcii și de a facilita negocierile".


Li Hui a vizitat Ucraina, Polonia, Franța, Germania, sediul UE și Rusia în perioada 15-26 mai.

2
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?