COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

China impune măsuri de izolare şi restricţii după ce a depășit 100 de cazuri noi de Covid într-o săptămînă

26 oct. 00:30   În lume
1409 0

Noi măsuri de izolare au fost impuse de autorităţile din China din cauza unei creşteri a cazurilor de COVID-19. China a raportat luni 39 de noi cazuri de COVID-19 şi mai mult de o sută în ultima săptămînă, majoritatea contaminărilor fiind legate de deplasările unui grup de turişti, notează AFP.

Autorităţile chineze, care practică o politică de „toleranţă zero" în privinţa coronavirusului, au reacţionat rapid, impunînd restricţii şi organizînd campanii de testare în masă în zonele afectate, potrivit Agerpres.

Un maraton la care urmau să participe aproximativ 30.000 de alergători pe 31 octombrie a fost amînat „pentru a preveni riscul de transmitere a bolii", potrivit organizatorilor, transmite Noi.md cu referire la adevarul.ro.

De asemenea, maratonul de la Wuhan, la care urmau să participe 26.000 de persoane a fost şi el anulat în ultimul moment din aceleaşi motive.

Un oficial al oraşului Beijing le-a cerut locuitorilor să evite deplasările „neesenţiale" în afara oraşului şi adunările la scară largă pentru moment. Oricine soseşte la Beijing dintr-o zonă unde s-au înregistrat cazuri de COVID-19 trebuie să prezinte un test negativ, au precizat autorităţile.


Noile cazuri de COVID-19 au fost semnalate în unsprezece provincii, situate în cea mai mare parte în nordul ţării.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X