Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4028

China cumpără cantităţi mari de grîu din Franţa şi Australia

31 oct. 2023,, 12:30   Externe
3128 0

China urmează să importe cantităţi-record de grîu din acest an, din cauza pagubelor provocate de precipitaţii recoltei sale interne, iar aceste achiziţii vor susţine preţurile globale, care au scăzut cu peste 25% în acest an.

Cel mai mare producător şi consumator mondial de grîu, China a cumpărat în octombrie aproximativ două milioane de grîu din noua recoltă a Australiei, cu livrare începînd din luna decembrie. De asemenea, începînd din septembrie, China şi-a rezervat aproximativ 2,5 milioane de tone de grîu din Franţa, cu livrare în perioada decembrie-martie.

Per total, importurile de grîu ale Chinei în 2023 ar urma să ajungă la 12 milioane de tone, depăşind precedentul record de 9,96 milioane de tone înregistrat în 2022, iar valul de achiziţii este aşteptat să se prelungească şi în anul viitor, notează Noi.md cu referire la stiripesurse.ro.

Autorităţile de la Beijing au informat că recolta de grîu a scăzut în acest an cu 0,9% pînă la 134,5 milioane de tone, aceasta fiind prima scădere în ultimii şapte ani, din cauza precipitaţiilor abundente care au afectat culturile tocmai înainte de recoltare.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?