COVID-19 în MOLDOVA

China: Cea mai mare gunoiște din China, umplută cu 25 de ani înainte de termen

China: Cea mai mare gunoiște din China, umplută cu 25 de ani înainte de termen

Provincia Shaanxi din China găzduiește groapa de gunoi Jiangcungou - cea mai mare din China.

Aceasta se întinde pe o suprafață egală cu cea a 100 de terenuri de fotbal și a fost realizată să primească 2.500 de tone de deșeuri în fiecare zi, informează BBC.

În schimb, aici se aduc 10.000 de tone de gunoi zilnic, de la cei 8 milioane de cetățeni pe care îi deservește.

China este unul dintre cei mai mari poluatori din lume, iar autoritățile au probleme de ani de zile cu deșeurile care provin de la cei 1,4 miliarde de locuitori ai țării.


Groapa de gunoi Jiangcungou a fost realizată în 1994 și trebuia să reziste pînă în 2044. Are o suprafață de peste 700.000 de metri pătrați, o adîncime de 150 de metri și o capacitate de 34 de milioane de metri cubi.

Pînă de curînd, Xi'an era unul dintre puținele orașe din China care se baza doar pe o groapă de gunoi pentru problema deșeurilor. Luna aceasta s-a deschis un incinerator, iar alte patru urmează să fie deschise în viitorul apropiat. Acestea ar urma să proceseze peste 12.750 de tone de gunoi pe zi.

Cît gunoi produce China

În 2017, China a colectat peste 215 tone de gunoi din gospodării, potrivit statisticilor. În urmă cu doar 10 ani, cantitatea era de 152 de milioane de tone.

China are 654 de gropi de gunoi și 286 de incineratoare.

Nu se cunosc date despre reciclare, pentru că acestea nu au fost făcute publice. China plănuiește să recicleze 35% din deșeurile provenite din marile orașe pînă la finalul anului 2020, potrivit guvernului.

Tragedia de la groapa de gunoi din Shenzen

În 2015, o alunecare de teren care s-a produs la o groapă de gunoi din apropiere de Shenzen a ucis 73 de persoane. Groapa de gunoi era construită pentru o capacitate maximă de patru milioane de metri cubi și o înălțime de 95 de metri. Cînd a avut loc alunecarea de teren, erau depozitate 5,8 milioane de metri cubi de deșeuri și înălțimea de 160 de metri.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load