China: Căderea stației spațiale va fi ”o splendidă ploaie de stele”

China: Căderea stației spațiale va fi ”o splendidă ploaie de stele”

China anunță că populația de pe pămînt nu trebuie să își facă griji în legătură cu căderea staţiei spaţiale Tiangong-1 deoarece aceasta se va dezintegra deasupra Terrei în zilele următoare şi transmite că intrarea în atmosferă va fi precum o ”splendidă ploaie de stele”, citează Agerpres AFP.

“Oamenii nu au niciun motiv să se îngrijoreze. Acest tip de staţie spaţială nu se prăbuşeşte pe Terra în mod violent ca în filmele ştiinţifico-fantastice, ci se dezintegrează într-o splendidă ploaie de stele (…) pe măsură ce fragmentele desprinse din staţie avansează în drumul lor spre Terra”, a asigurat pe o reţea de socializare un reprezentant al CMSEO, Biroul chinez însărcinat cu coordonarea zborurilor spaţiale cu echipaje umane la bord.

Riscul pentru ca o persoană să fie lovită de un fragment desprins din staţia chineză este de 1 la 700 de milioane, potrivit CMSEO.

În 60 de ani de zboruri spaţiale, au existat doar 6.000 de intrări necontrolate în atmosferă ale unor obiecte de mari dimensiuni fabricate de om şi un singur deşeu spaţial a lovit o persoană, fără să o rănească, afirmă Stijn Lemmens, un expert al ESA.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load