COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 944 930   INFECTAȚI 366 256(+94)   TRATAȚI 350 497      DECESE 9217(+9)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

China a pus în funcțiune prima "platformă petrolieră inteligentă" din țară

15 oct. 11:45   În lume
1407 0

China pus în funcțiune prima "platformă petrolieră inteligentă" din țară, care este situată în Golful Bohai din zona orașului Qinhuangdao (provincia centrală Hebei). Despre acest lucru a anunțat vineri Televiziunea Centrală din China.

Sistemul său este dotat cu tehnologii precum cloud computing, baze de date mari, inteligență artificială, comunicații 5G, precum și navigație prin satelit Beidou. Toate aceste tehnologii sînt utilizate pentru a activa sistemele de gestionare a procesului de producție la instalație, care a primit denumirea de "platformă intelectuală Qinhuangdao 32-6", informează Noi.md cu referire la tass.ru .

Complexul este format din mai multe platforme miniere cu o suprafață mare. În total, sînt instalate aproximativ 400 de camere de supraveghere inteligente, 2,6 mii de unități de asamblare automate și sisteme pentru colectarea automată a datelor în timpul procesului de producție. Platforma este echipată și cu un sistem inteligent de securitate cu tehnologie de inteligență artificială.

Toate aceste tehnologii, după cum a anunțat China National Offshore Oil Corporation (CNOOC), pot reduce cu 5-10% costul deservirii proceselor de muncă intensivă, precum și pot micșora cu aproximativ 20% utilizarea forței de muncă umane. Pînă în 2025, compania intenționează să investească pînă la 2,4 miliarde de yuani (aproximativ 372,6 milioane de dolari) în echiparea platformelor sale petroliere cu tehnologii avansate.

Potrivit datelor oficiale, din ianuarie pînă în luna august a acestui an, China a importat 346.36 milioane de tone de petrol, cu 5,7% mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut. Volumul petrolului extras de companiile chineze în opt luni a crescut cu 2,4%, constituind 133.22 milioane de tone.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X