Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

China a prezis un "adevărat test" pentru Uniunea Europeană după octombrie

26 oct. 2022,, 12:30   Război în Ucraina
1797 0

Zheng Tao, editorialist la ziarul chinez ”Huanqiu Shibao”, a prevăzut perspective sumbre pentru Uniunea Europeană (UE) după octombrie.

El crede că, odată cu începutul sezonului de încălzire, Europa se va confrunta cu un "adevărat test".

"Perspectivele economice ale zonei euro se întunecă, dar adevăratul test va fi sezonul de încălzire, care va începe după luna octombrie. În acea perioadă, și industria, și populația se vor confrunta cu mari probleme în domeniul consumului de gaze și energie electrică", a spus Zheng Tao.

Potrivit jurnalistului, "dansatul sub muzica Americii" nu corespunde intereselor naționale ale țărilor europene, iar sancțiunile anti-ruse s-au întors împotriva lor.

Tao a explicat că criza energetică a provocat în Europa o scădere a competitivității industriei, o reducere a producției, inflație și o încetinire semnificativă a economiei.


"Drept urmare, blocul este nevoit să cumpere GNL din Statele Unite la un preț de patru ori mai mare decît cel intern, ceea ce poate fi numit un "act de sinucidere"", a spus editorialistul Huanqiu Shibao.

În acest context, în opinia sa, în Europa are loc o scindare din cauza refuzului multor țări de a se "sacrifica", iar în rîndul europenilor se răspîndește tot mai mult sentimentul de "oboseală de Ucraina".

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий