X 

China a chemat la reducerea riscurilor de conflict între puterile nucleare

27 mar. 16:30   Război în Ucraina
1744 0

China a chemat la reducerea riscurilor unui conflict între puterile nucleare și a reamintit că nu pot exista învingători într-un război nuclear.

Declarația corespunzătoare a fost făcută luni la un briefing a purtătorului de cuvînt al Ministerului chinez de Externe, Mao Ning.

"În ianuarie anul trecut, liderii celor cinci state cu arme nucleare au emis o declarație comună că un război nuclear nu trebuie să înceapă, în el nu pot exista învingători . Ei au subliniat că riscurile strategice ale conflictelor militare între statele cu arme nucleare ar trebui reduse", a amintit Mao Ning.

Sîmbătă, 25 martie, președintele rus Vladimir Putin a declarat că Federația Rusă, la cererea părții belaruse, își va desfășura armele nucleare tactice în Belarus, așa cum fac Statele Unite de mult timp pe teritoriul aliaților săi. Moscova a predat deja Minskului sistemul operațional-tactic de rachete Iskander, care poate fi purtător de arme nucleare. Potrivit liderului rus, construcția unui depozit pentru arme nucleare tactice pe teritoriul belarus va fi finalizată la 1 iulie.

2
1
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий