X 
Preşedintele stiri: 3607

China a cerut aderarea la consensul că un război nuclear nu ar trebui niciodată declanșat

21 feb. 11:31   Război în Ucraina
1577 0

China solicită comunității mondiale să adere ferm la consensul că într-un război nuclear nu pot exista cîștigători și acesta nu trebuie niciodată declanșat.

Acest lucru este menționat în conceptul inițiativei globale de securitate prezentat de RPC, al cărui text a fost distribuit de agenția de știri Xinhua.

"Este necesar să menținem ferm consensul că un război nuclear nu poate fi cîștigat și acesta nu ar trebui declanșat", se spune în document.

După cum s-a menționat, este necesar să fie respectată Declarația comună a liderilor celor cinci state cu arme nucleare publicată în ianuarie 2022 privind prevenirea războiului nuclear și împiedicarea cursei înarmărilor. În plus, ar trebui consolidate dialogul și cooperarea între statele nucleare pentru a reduce riscul izbucnirii unui război nuclear.

În document se subliniază și faptul că este necesară promovarea cooperării internaționale în domeniul securității nucleare pentru a crea un sistem internațional de securitate nucleară echitabil, comun și reciproc avantajos.

11
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий