Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1669

Ceva nu merge bine. Se cere reformarea Organizației Mondiale a Sănătății

21 iun. 2020,, 17:00   Război în Ucraina
3517 3

Guvernele Marii Britanii, Franței, Germaniei și Italiei lucrează cu Statele Unite ale Americii (SUA) la un plan de revizuire a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), relatează agenția de presă Reuters, citată de Mediafax.

Un oficial din sănătate a vorbit despre obiectivele acestui plan, însă sub protecția anonimatului. Acesta a spus că principalul scop îl reprezintă asigurarea independenței OMS, care a fost acuzată că a fost prea aproape de China în timpul răspunsului inițial la criza coronavirusului la începutul acestui an.

”Discutăm modalitățu de a separa mecanismul de gestionare a situațiilor de urgență al OMS de orice influență a unei țări”, a declarat oficialul. O altă reformă ar implica schimbarea sistemului de finanțare al Organizației, în sensul unui termen mai mare.

În prezent, OMS operează pe un buget de doi ani, lucru care ”poate afecta independența” organizației, în cazul în care trebuie să strîngă fonduri de la țări în mijlocul unei situații de urgență.

Președintele american Donald Trump a acuzat OMS în repetate rînduri că este prea aproape de China și a anunțat că intenționează să retragă țara și finanțarea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий