COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Cercetătorii au găsit o nouă modalitate de a afla vîrsta omului

28 feb. 23:30   În lume
4688 0

Oricît de înșelător ar fi aspectul, analiza microbiologică îți va arăta cîți ani ai de fapt. Și acest test este mai precis decît unele aplicații selfie.

Universitatea din California, San Diego (SUA), a dezvoltat o tehnică de determinare a vîrstei omului, scrie mSystems. Oamenii de știință au efectuat o analiză a biomaterialelor a aproximativ nouă mii de locuitori din diferite țări. Acestea au fost persoane cu vîrstă cuprinsă între 18 și 90 de ani. Ei au luat mostre de microfloră a pielii, intestinelor, precum și frotiuri din gură.

S-a dovedit că, de-a lungul anilor, cel mai mult se schimbă viața microbiană pe piele. După piele, vîrsta a fost determinată cu o precizie de pînă la 3,8 ani. Pe locul doi este compoziția bacteriologică a salivei, ea a arătat o precizie de 4,5 ani. Cel mai greu este de aflat vîrsta persoanei după sistemul digestiv — acolo poate exista o greșeală de 11,5 ani.

Potrivit microbiologilor, această lucrare științifică va contribui la o mai bună înțelegere a rolului pe care bacteriile îl joacă în dezvoltarea bolilor legate de vîrstă și în procesul de îmbătrînire, precum și la găsirea unor modalități de a prelungi tinerețea.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X