Cele mai pitorești, dar și cele mai periculoase trasee auto

Cele mai pitorești, dar și cele mai periculoase trasee auto

10 dintre cele mai frumoase și mai periculoase drumuri  au fost găsite în Italia, România, SUA și în alte țări din Europa și Asia.


Experții CNN Travel au constatat că traseul auto cel mai pitoresc este acela, care traversează Trecătoarea Stelvio din Italia. Pe serpentina asfaltată, șoferul va avea 75 de cotituri bruște, precum și priveliști frumoase spre Alpii estici.


Este mai sigur să călătoriți pe acest drum din iunie pînă în octombrie. În aceleași anotimpuri merită să faceți o călătorie cu mașina pe drumul sălbatic românesc Transfăgărășan, a cărui lungime ajunge la 115 km de-a lungul Munților Carpați.  De acolo, călătorii vor putea privi lumea de la o înălțime de 2000 km deasupra nivelului mării, informează Моя Планета.


Din top trei lideri ai autostrăzilor mai face parte șoseaua lui James Dalton din Alaska (SUA). O parte a drumului, pe care este cel mai bine să se circule din mai pînă în septembrie, este situată dincolo de Cercul Arctic. Este mai bine să luați tot de ce aveți nevoie cu dvs., deoarece există doar un punct de odihnă amenajat de-a lungul traseului.În listă au fost incluse, de asemenea, Scara Norvegiană Troll, Ruta-40 argentiniană, care leagă Pakistanul de China, autostrada Karakoram și Yungas Road din Bolivia. Experții au numit, de asemenea, mortal de frumoase: autostrada Million Dollars și Autostrada Kahekili, din SUA și după 12 poduri, o altă şosea norvegiană, cea a Oceanului Atlantic.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load