COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cele mai afectate state din lume de COVID-19

Cele mai afectate state din lume de COVID-19

Republica Moldova a ajuns pe locul 19 în lume la capitolul mortalitate cauzată de noul tip de coronavirus, raportat la populație, în timp ce Belgia rămîne cea mai afectată țară din lume.

Potrivit unei statistici realizată de Statista.com, care include țările lumii mai mari de un milion de locuitori, Belgia este cel mai afectat stat, cu 830 de decese la un milion de locuitori și un total de 9.486 de morți, transmite cotidianul.md.

Marea Britanie, Spania, Italia și Suedia sînt următoarele cele mai afectate țări din lume, într-un clasament în care 9 din primele 10 state provin din Europa.


Republica Moldova, care potrivit raportului de la 1 iunie avea un total de 305 decese, a ajuns pe locul 19 în lume, cu o medie de 86 de morți la un milion de locuitori. Acum o săptămîna țara noastră se situa pe locul 21, iar la 15 mai nu intra în primele cele mai afectate 40 de state din lume.

Printre statele europene, Republica Moldova este a 13-a, în spatele Danemarcei și în fața Austriei. De altfel, Republica Moldova stă, de departe, cel mai prost din toate țările din regiune ca capitolul mortalitate.

Potrivit datelor ourworldindata, valabile la 1 iunie, Republica Moldova este cel mai afectat stat din regiune la capitolul mortalitate.

Mai mult decît atît, mortalitatea în Republica Moldova este de două ori mai mare decît media în lume.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load