X 
Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 387
Eurovision stiri: 423

Cel puţin 69 de persoane au murit lovite de fulger în India

13 iul. 2021,, 00:30   Război în Ucraina
2476 0

Cel puţin 69 de persoane au murit lovite de fulger în India, 11 dintre ele pierzîndu-şi viaţa în timp ce îşi făceau selfie-uri, în contextul în care ţara se confruntă în această perioadă cu furtuni musonice, a anunţat luni poliţia, relatează dpa.

42 de persoane au murit în Uttar Pradesh, în timp ce alte 20 au murit duminică în Rajasthan, ambele state din nordul Indiei.

Unsprezece persoane au fost lovite de fulger în timp ce făceau selfie-uri în ploaie într-un turn de veghe la Fortul Amer, datînd din secolul al XII-lea, în Jaipur, capitala statului Rajasthan, a anunţat ofiţerul de poliţie Vishnu Khatri.

Aproximativ 30 de persoane se aflau în turn şi într-o zonă din apropiere cînd s-a produs incidentul, fulgerele determinîndu-i pe unii dintre ei să sară din turn.

"Oamenii se aflau duminică în turn îşi făceau selfie-uri fără să le pese de vremea nefavorabile. Peste 20 de persoane rănite au fost spitalizate", a adăugat el.

În afară de incidentul de la Fortul Amer, alte nouă persoane au murit lovite de fulger în statul Rajasthan, şapte dintre ele fiind copii, au declarat oficiali locali.

În Uttar Pradesh, 42 de persoane, în mare parte fermieri sau persoane fără adăpost, au murit în incidente similare, a afirmat un oficial din cadrul Departamentului pentru gestionarea dezastrelor. Alte şapte au murit lovite de fulger în statul Madhya Pradesh, din centrul ţării.

Premierul indian Narendra Modi şi-a exprimat regretul pentru pierderile de vieţi omeneşti, iar autorităţile statale au anunţat despăgubiri pentru familiile victimelor şi a celor răniţi.

Furtuni puternice însoţite de fulgere sînt frecvente în India în timpul sezonului musonic care durează din iunie pînă în septembrie. Biroul meteo a prognozat mai multe furtuni pentru India în zilele următoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?