COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cel mai mare telescop radio construit vreodată va cerceta Universul

Cel mai mare telescop radio construit vreodată va cerceta Universul

Cel mai mare telescop radio construit vreodată va începe să cerceteze Universul în septembrie, în scopul descoperirii vieții extraterestre și a planetelor care pot găzdui viața.

Telescopul din China a devenit pentru prima dată operațional în ianuarie, dar echipa de cercetători a realizat că mai există o cantitate substanțială de interferențe radio, ce trebuia eliminată, transmite Daily Mail.

Potrivit unui astronom din Beijing, există multe semnale care pot fi un semn al existenței vieții extraterestre, scrie stirileprotv.ro.


Ideea creării acestui telescop a fost adusă în discuție pentru prima dată de guvernul chinez în 1994, iar finanțarea pentru construcție a fost aprobată oficial în 2007.

Un sat de 65 de persoane a fost distrus înainte de începerea construcției și peste 9.000 de persoane din mediul rural au fost nevoite să-și găsească o altă locuință, cu ajutor financiar din partea statului.

Pe lîngă căutarea vieții extraterestre, telescopul va strînge și date pentru studiul unei game largi de fenomene, inclusiv cele care fac referiri la găuri negre și alte galaxii îndepărtate.

Unde radio misterioase din spațiu, captate cu cel mai puternic telescop din lume. De unde provin

Astronomii chinezi anunță că au detectat în mod repetat mai multe semnale radio misterioase, de la o sursă aflată la o distanță de aproximativ 3 miliarde de ani lumină de Pămînt.

Undele au fost captate cu ajutorul celui mai mare telescop radio construit vreodată, iar oamenii de știință le cercetează în prezent, informează xinhuanet.com.

Aceste semnale, cunoscute ca „explozii radio rapide” (FRB), sînt cele mai luminoase din Univers. sînt „rapide” pentru că impulsurile sînt foarte scurte, de doar cîteva milisecunde. Însă nu există o explicație clară a originii lor.

Detectarea acestor semnale poate ajuta cercetătorii să afle originea și felul în care se produc aceste „explozii”.

Cu ajutorul sistemului telescopului, a putut fi observată o sursă numită FRB121102, descoperită prima dată în 2015. Din august 2015 pînă la începutul lunii septembrie a acestui an, mai mult de 100 de semnale au fost detectate de la această sursă.

Potrivit cercetătorilor, acest sistem FRB are un nivel de eficiență semnificativ și poate juca un rol important în descoperirea a noi semnale, îmbunătățind în același timp acuratețea și rezoluția acestor unde în timp real.

Astronomi din peste 10 țări fac planuri de observare cu acest telescop extrem de puternic, care poate oferi informații extrem de importante despre spațiu.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load