COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cel mai lung zbor comercial din lume este pe cale să devină și mai lung

Cel mai lung zbor comercial din lume este pe cale să devină și mai lung

Qantas a numit zborurile directe de pe „Ruta cangur” (termen folosit pentru conexiunea lucrativă Sydney și Londra) „Project Sunrise”. Linia aeriană trebuie să ia decizia de a merge cu iterare de rază ultra lungă a lui Boeing 777x sau Airbus A350 pînă la finalul anului 2019.

A350 deja efectuează zboruri ultra-lungi, dar zborurile directe de la Sydney către Londra și New York vor necesita cîteva moderații de eficiență pentru a le face profitabile.

Zborurile directe dintre Londra și Australia au fost vise ireale pentru mulți ani și abia anul trecut Qantas a spart gheața conectînd Perth cu Londra într-un zbor direct de puțin peste 17 ore cu Boeing 787-9.


Totuși, Sydney este un zbor cu cîteva ore în plus și nu ar fi profitabil cu un avion mai mic – combustibilul ar trebui să înlocuiască locurile pasagerilor pentru a face distanța viabilă.

Acum, „Project Sunrise” dorește să bată toate recordurile pînă în 2022, cu un zbor de 20 ore Sydney-Londra. Chiar dacă aeronavele modificate nu sînt încă pregătite, aceste zboruri nu mai sînt niște vise ireale. Qantas a confirmat că va efectua zboruri de testare pînă la sfîrșitul lui 2019 cu doar 40 de pasageri la bordul aeronavelor 787-9, ale căror zboruri de livrare au peste 19 ore.

Scopul este de a face autoritățile de reglementare australiană și pe oamenii de știință de la 2 universități australiene să înțeleagă efectele unui astfel de zbor lung asupra corpului și comportamentului pasagerilor.

Singapore Airlines au o mulțime de date din actualele zboruri ce durează aproximativ 19 ore. Singura întrebare rămîne dacă pasagerii preferă zborurile directe ultra-lungi sau totuși călătoriile întrerupte.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load