COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cei doi bărbați arestați în cazul persoanelor sechestrate în Olanda și-ar fi întemeiat propria sectă

Cei doi bărbați arestați în cazul persoanelor sechestrate în Olanda și-ar fi întemeiat propria sectă

Poliția olandeză a făcut o nouă arestare în cazul din Ruinewold, unde șase persoane ar fi fost ținute într-o casă de aproape 10 ani, informează CNN. Potrivit primelor informații, cei doi bărbați arestați și-ar fi întemeiat propria sectă.

Investigația poliției olandeze privind cei șase copii care au stat izolați de societate din 2010 arată că e posibil ca aceștia să fi fost ținuți prozonieri.

O a doua persoană a fost arestată în acest caz ieri, iar amândoi bărbații aflați în custodie sunt acuzați de privare de libertate. Bărbatul arestat ieri are 67 de ani și este una dintre persoanele găsite luni la ferma izolată. Toți cei găsiți acolo susțin că fac parte din aceeași familie. În acest caz a mai fost arestat un bărbat de 58 de ani, cetățean austriac, dar nu vrea să colaboreze cu anchetatorii.


Potrivit BBC, informațiile arată că cei doi bărbați și-ar fi format propria sectă, iar copiii ar fi fost sechestrați împotriva voinței lor.

"Suspectul de 67 de ani ar fi tatăl, iar ceilalți cinci și persoana care a raportat cazul ar fi copiii lui", a anunțat poliția.

Bărbatul și cei 6 copii adulți ar fi trăit împreună, separați de societate din 2010.

"Avem motive să credem că cele șase persoane nu ar fi stat în casă din voință proprie. Cercetăm situația pentru a afla dacă a existat o motivație religioasă sau filosofică", a anunțat poliția olandeză.

Niciunul dintre copiii adulți găsiți în locuință nu figurează în actele autorităților, iar poliția încearcă să stabilească relația dintre ei.

Bărbații arestați s-au cunoscut printr-o mișcare religioasă

Potrivit presei olandeze, bărbatul și 67 de ani și chiriașul austriac de 58 de ani, amândoi arestați, au fost vecini și s-au cunoscut prin Biserica Unificării, o mișcare religioasă provenită din Coreea de Sud.

Frații cetățeanului austriac au declarat pentru publicația Kronen Zeitung că acesta ar fi intrat într-o sectă. "Se credea mai mare decît Isus", au spus aceștia.

Willem Koetsier, un purtător de cuvânt al Bisericii Unificării, a declarat că bărbatul de 67 de ani a părăsit mișcarea religioasă în 1987. Potrivit acestuia, membri cultului care l-au cunoscut în anii '80 l-au descris ca pe o persoană "ritualică", care își întemeiase propriul grup în cadrul familiei. "Cîteodată oamenii spirituali își întemeiază propria mișcare religioasă, cred că asta s-a întâmplat și cu el", a spus Willem Koetsier.

Un alt bărbat, de 58 de ani, a fost arestat, luni, pentru 14 zile. Poliția a spus că el a închiriat proprietatea și a fost reținut inițial pentru împidicarea investigației poliției. Acum, este acuzat că ar fi complice cu suspectul de 67 de ani.

Amândoi bărbații sunt acuzați de privare de libertate și spălare de bani, iar bărbatul de 67 de ani este acuzat și de abuz.

Poliția olandeză a catalogat situația din Ruinerwold drept unică și "un caz excepțional".

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load