X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Cehia: Preşedintele Zeman a fost externat după o spitalizare de opt zile

23 sep. 2021,, 05:00   Externe
1869 0

Preşedintele ceh Milos Zeman a ieşit miercuri dintr-un spital din Praga, unde liderul în vîrstă de 76 de ani şi care suferă de neuropatie diabetică a fost internat opt zile, timp în care a fost supus unor examene medicale.

''Preşedintele a ieşit (din spital) cu puţin înainte de ora 09.00 GMT'', a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvînt a spitalului militar universitar, Jitka Zinke.

Preşedintele Zeman, care va împlini 77 de ani săptămîna viitoare, fusese internat pe 14 septembrie pentru ''o uşoară epuizare şi deshidratare'', conform purtătorului său de cuvînt, Jiri Ovcacek.

Preşedintele ''se îndreaptă acum spre Lany'', o reşedinţă situată la vest de Praga, şi îşi va relua agenda începînd din această după-amiază, a precizat Ovcacek.

Ca preşedinte, Zeman va trebui să numească un nou prim-ministru după alegerile legislative programate pe 8 şi 9 octombrie.

Mişcarea populistă ANO a premierului miliardar Andrej Babis, un aliat al lui Zeman, conduce în sondaje. Însă, chiar şi în caz de victorie, s-ar putea să nu găsească aliaţi pentru a forma o coaliţie majoritară de guvernare.

În toamna lui 2019, Zeman, un politician de stînga experimentat, cunoscut pentru legăturile strînse cu liderii rus şi chinez, a mai fost internat timp de patru zile în acelaşi spital militar.

Milos Zeman, fumător înrăit şi mare băutor, suferă de neuropatie diabetică şi de probleme de auz.

El dă asigurări că are o sănătate bună, chiar dacă neuropatia sa îl obligă să se deplaseze într-un scaun rulant începînd din acest an.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?