X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cehia prelungeşte starea de urgenţă

15 feb. 2021,, 07:47   Externe
1770 0

Guvernul ceh a ajuns la un acord de prelungire a stării de urgenţă cu 14 zile, în speranţa ca vor reuşi să stopeze răspîndirea virusului SARS-CoV-2, anunţă Reuters.

În urmă cu o săptămînă, propunerea guvernului de a prelungi starea de urgenţă a fost respinsă de toţi conducătorii regionali ai Cehiei, deşi spitalele se aflau în pragul colapsului din cauza creşterii alarmante a numărului de cazuri de COVID-19.

Însă, după mai multe discuţii cu liderii celor 14 regiuni, duminică, 14 februarie, guvernul a anunţat prelungirea stării de urgenţă, fără să impună noi restricţii. ”Încheierea stării de urgenţă ar fi presupus reducerea restricţiilor şi nu ne permitem aşa ceva încă”, a declarat prim-ministrul Babis, la finalul şedinţei extraordinare, transmite zf.ro.

Începînd cu luna octombrie, Cehia a trecut prin diferite forme de lockdown. Din această cauză, opoziţia a criticat dur guvernarea. De asemenea, Partidul Comunist, principalul susţinător al guvernului, s-a opus prelungirii stării de urgenţă.

În Cehia, dacă cele 14 regiuni se pun de acord asupra unei decizii, atunci măsurile se pot implementa şi fără consultarea parlamentului. Cu toate acestea, unii critici se îndoiesc şi spun că decizia este neconstituţională.


Numărul total de decese cauzate de COVID-19 în Cehia a trecut de 18.000 în acestă lună, de la aproximativ 700, cît se înregistrau în luna octombrie. Totodată, rata de infectare a Cehiei este a doua cea mai mare din Europa, după Portugalia, conform datelor furnizate de Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?