COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 762 106 INFECTAȚI 285 321(+1371)   TRATAȚI 269 685     DECESE 6632(+15)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2919
Puterea stiri: 6631

Cehia intenţionează să introducă test PCR obligatoriu la intrarea în ţară pentru persoanele nevaccinate

3 iul. 00:30   În lume
1411 0

Republica Cehă suplimentează restricţiile de călătorie la intrarea în ţară, în contextul sporirii îngrijorărilor legate de răspîndirea variantei Delta a coronavirusului, informează DPA.

Potrivit planurilor guvernului de la Praga, începînd din 9 iulie toţi călătorii vor trebui să completeze online un formular de înregistrare.

Cei care nu sînt complet vaccinaţi vor trebui să prezinte şi un test PCR negativ, indiferent de ţara din care vin.

Pînă în prezent, intrarea în Cehia din ţările incluse pe aşa-numita 'listă verde' (care prezintă risc scăzut privind coronavirusul, precum Germania), a fost posibilă fără vreo altă condiţie.

Începînd cu 9 iulie, va exista şi o altă schimbare importantă: o persoană va fi considerată complet vaccinată la 14 zile după administrarea tuturor dozelor, comparativ cu 21 de zile după efectuarea primei doze de vaccin.

Pe de altă parte, guvernul ceh va transfera către angajatori o parte a obligaţiei de efectuare a controalelor, ceea ce înseamnă că firmele vor trebui să verifice dacă angajaţii respectă obligaţia de testare după revenirea dintr-o vacanţă în străinătate.

Persoanele care nu respectă această condiţie nu vor avea permisiunea de a reveni la muncă.

Rata infectării cu SARS-CoV-2 în Republica Cehă este de 8 la 100.000 de locuitori într-un interval de şapte zile.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽