AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 911
Criza energetică stiri: 738
Preşedintele stiri: 3206

Cehia îngheață salariile funcționarilor și deputaților, mărindu-le medicilor și pedagogilor

30 dec. 2021,, 08:45   Război în Ucraina
2612 3

Cabinetul de Miniștri al Republicii Cehe a hotărît să înghețe salariile funcționarilor și deputaților timp de un an. În același timp, este planificată creșterea salariilor medicilor, profesorilor, asistenților sociali, militarilor, forțelor de ordine și pompierilor, relatează NOI.md.

"Vrem să ajutăm în mod intenționat și concret și să ne concentrăm atenția asupra acelor oameni care suferă din cauza prețurilor ridicate la energie", citează publicația pe șeful guvernului ceh, Petr Fiala.

Potrivit acestuia, Cabinetul de Miniștri a hotărît ca de la 1 ianuarie timp de 12 luni să înghețe salariile liderilor țării, ministerelor și departamentelor, precum și funcționarilor.

"În același timp, salariile medicilor, asistenților sociali, profesorilor și personalului militar vor fi majorate", a adăugat Fiala. Salariile acestor categorii de cetățeni cehi se planifică a fi majorate de la 2% la 6%. Se remarcă faptul că salariile lunare ale militarilor, poliției, pompierilor și asistenților sociali vor crește cu aproximativ 27 de euro.

Decizia guvernului ceh de a îngheța salariile funcționarilor și deputaților pentru a crește salariile medicilor, profesorilor și altor categorii de cetățeni trebuie aprobată de Parlamentul țării.

3

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав