Cehia are un nou guvern

Cehia are un nou guvern

Parlamentul ceh a decis joi dimineaţă să sprijine noul guvern condus de Andrej Babis, punînd capăt unei crize politice izbucnite în urma alegerilor generale din luna octombrie, relatează site-ul publicaţiei The Washington Post.


Partidul premierului Andrej Babis, ANO, a cîştigat alegerile din luna octombrie, însă în luna ianuarie Guvernul format de acest a fost obligat să demisioneze după ce Parlamentul nu i-a acordat votul de încredere.


Formarea unui nou Guvern a reprezentat un proces îndelungat deoarece niciun alt partid nu dorea să intre într-o coaliţie cu ANO, ca urmare a acuzării lui Babis de fraudă.


Pentru a primi voturile necesare, Babis a ajuns la o înţelegere cu Partidul Comunist. Noul Guvern a fost aprobat cu 105 voturi.


În urma anunţului făcut, sute de protestatari au participat la manifestaţii desfăşurate în apropierea Parlamentului, împotriva creşterii influenţei Partidului Comunist.


Coaliţia de guvernare şi Partidul Comunist au afirmat că vor respinge orice distribuire a migranţilor în Uniunea Europeană.


Pe lîngă poziţia faţă de imigranţi, noul Guvern se opune stabilirii unei date pentru adoptarea monedei euro.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load