TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Cea mai vîrstnică persoană din Statele Unite a murit la 116 ani

Hester Ford, cea mai vîrstnică persoană din Statele Unite, a murit sîmbătă la vîrsta de 116 ani, lăsînd în urma ei un număr foarte mare de urmaşi, inclusiv aproximativ 100 de strănepoţi, a anunţat familia sa pe reţelele de socializare, relatează AFP.

Deşi există un dubiu legat de data naşterii sale - 1904 sau 1905 -, Hester Ford a fost recunoscută drept cea mai vîrstnică persoană din Statele Unite, în 2019, de Gerontology Research Group, o instituţie care recenzează "super-centenarii" (persoane cu vîrste de peste 100 de ani).

Această femeie afro-americană, născută în Carolina de Sud, în sud-estul american, a crescut la o fermă unde culegea bumbac şi lucra pe cîmp, înainte de a deveni mai tîrziu bonă, potrivit postului local WBTV.

"Reprezenta progresul familiei noastre, dar şi cel al afro-americanilor şi al culturii lor în ţara noastră. Ea ne reamintea tot drumul pe care l-am parcurs, ca popor", au declarat membrii familiei sale într-un comunicat.

Născută la 40 de ani după abolirea sclaviei, Hester Ford a trăit perioada segregării rasiale, care s-a încheiat abia în anii 1960 în Statele Unite.

Pandemia de COVID-19 nu a fost prima pandemie prin care a trecut: cea de gripă spaniolă s-a produs în perioada adolescenţei sale, începînd din 1918.

Supranumită "stîlpul" şi "şefa" familei, Hester Ford a avut peste 280 de urmaşi: 12 copii, 48 de nepoţi, aproximativ 100 de strănepoţi şi la fel de mulţi stră-strănepoţi.

A murit în reşedinţa ei, înconjurată de membrii familiei sale, a precizat postul WBTV, care nu a precizat cauza decesului.

Cea mai vîrstnică persoană din lume este în prezent japoneza Kane Tanaka, în vîrstă de 118 ani.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load