TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cea mai vîrstnică persoană din lume a împlinit 117 ani

Cea mai vîrstnică persoană din lume a împlinit 117 ani

Japoneza Kane Tanaka și-a prelungit recordul de cea mai în vîrstă persoană din lume, sărbătorindu-și duminică cea de-a 117 zi de naștere, arată Reuters.

Tanaka a fost sărbătorită de personalul și prietenii ei de la centrul pentru persoane vîrstnice din Fukuoka.

Tanaka, a cărei zi de naştere a fost pe 2 ianuarie, a gustat din tortul pregătit pentru petrecere. ”Gustos. Mai vreau”, a spus ea cu zîmbetul pe buze. Guinness World Records a recunoscut-o anul trecut pe Kane Tanaka ca fiind cea mai vîrstnică persoană din lume şi cea mai vîrstnică femeie din lume.


Omologarea oficială a recordului de către Guinness World Records a avut loc pe 9 martie, în oraşul Fukuoka. Japoneza Kane Tanaka a împlinit 117 ani Tanaka s-a născut prematur în 1903 şi s-a căsătorit cu Hideo Tanaka în 1922.

Cuplul a avut patru copii şi a adoptat un al cincilea. Vîrsta record a lui Tanaka este simbolică pentru îmbătrînirea rapidă a populaţiei Japoniei care, alături de scăderea natalităţii, provoacă îngrijorări cu privire la deficitul de forţă de muncă şi perspectivele creşterii economice, notează sursa citată.

Numărul bebeluşilor născuţi în Japonia a scăzut cu aproximativ 5,9% anul trecut, ajungînd la mai puţin de 900.000, pentru prima dată de cînd guvernul japonez a început să compileze date în 1899, potrivit Ministerului nipon al Bunăstării.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load