COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cea mai originală bibliotecă din China (FOTO)

Cea mai originală bibliotecă din China (FOTO)

Biblioteca aceasta nu se încadrează în tiparele clasice pe care ne-am obişnuit să le regăsim în chiar în cele mai mari biblioteci din lume.

În afară de cele peste 1,2 milioane de cărţi pe care cititoriile pot găsi în incinta bibliotecii deschisă chiar săptămîna aceasta, nimic nu aminteşte de imaginea unei biblioteci prăfuite, aglomerate, înţesate de rafturi pline de cărţi. Poate doar faptul că întreaga construcţie pare să fie alcătuită din rafturi imense pe care cititorii se pot plimba, citi, odihni, participa chiar la discuţii despre cărţi.

În centrul bibliotecii uriaşe se află şi un auditoriu la fel de impresionant care pare că supraveghează întreaga construcţie.


Noua bibliotecă se află în districtul cultural Binhai în Tianjin şi se desfăşoară pe cinci etaje. Designul aparţine companiei olandeze MVRDV în colaborare cu Institutul de Design şi Planificare Urbană Tianjin (TUPDI). Construcţia a căpătat deja denumirea neoficială de „Ochiul din Binhai” şi are o suprafaţă de 34.000 de metri pătraţi.

A fost ridicată în doar trei ani de zile şi include o zonă de citit la parter, zone de relaxare la nivelul mediu, birouri, spaţii destinate conferinţelor şi întâlnirilor sau evenimentelor, precum şi săli cu computere la nivelul cel mai înalt.

Compania daneză MVRDV este cunoscută pentru proiectele sale îndrăzneţe care reuşesc de fiecare dată să spargă tiparele clasice şi, adesea, să sfideze, cel puţin la nivel optic, legile fizicii.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load