COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cea mai înaltă statuie din lume a fost scoasă la vînzare

Cea mai înaltă statuie din lume a fost scoasă la vînzare

Poliţia din India a deschis, săptămîna aceasta, un dosar împotriva unui escroc cibernetic necunoscut, care a încercat să vîndă cea mai înaltă statuie din lume, cu suma de 4 miliarde de dolari, sub pretextul că banii vor ajuta guvernul statului Gujarat să finanţeze lupta împotriva noului coronavirus.

În timp ce complotul pentru vînzarea "Statuii unităţii", un monument de aproape două ori mai înalt decît Statuia Libertăţii din New York, se numără printre cele mai îndrăzneţe cazuri, poliţia susţine că a crescut numărul infracţiunilor informatice în contextul pandemiei globale care afectează şi India, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Reprezentanţii Ministerului de Interne au indicat că s-a constatat o creştere cu 86% a criminalităţii cibernetice în ultimele patru săptămîni, escrocheriile variind de la reîncărcarea gratuită a creditului pentru telefonie mobilă pînă la oferte de abonamente gratuite la Netflix.


Potrivit poliţiei şi specialiştilor în securitate, escrocii informatici au creat versiuni false ale interfeţei de plăţi pentru "PM CARES Fund", fond creat în India pentru susţinerea eforturilor de intervenţie şi combatere a focarului de coronavirus, care sunt înşelător de asemănătoare cu originalul, motiv pentru care numeroşi indieni şi persoane care nu sunt rezidente în India (NRI) să cadă pradă înşelăciunii.

„Am primit peste 8.300 de plîngeri de la persoane fizice din India şi NRI care au donat mii de dolari în conturi false”, a declarat un înalt reprezentant din Ministerul de Interne, adăugînd că procesul de recuperare este o sarcină complexă.

Centrul indian de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică - CERT-In - şi ReBIT, ramura tehnologică a Reserve Bank of India, a emis recent avertismente privind ameninţările şi escrocheriile informatice şi a solicitat instituţiilor financiare să fie atente.

„Serviciul Secret al SUA a avertizat, de asemenea, naţiunile că în vremuri de incertitudine şi creşterea a activităţii online, infractorii cibernetici lucrează activ la exploatarea actualei situaţii COVID-19 cu atacuri menite să profite de aceasta”, a declarat Nitin Bhatnagar, reprezentant al PCI Security Standards Council.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load