COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce tangențe au Dmitri Rogozin și Evgheni Șevciuk cu Carina Țurcan

Ce tangențe au Dmitri Rogozin și Evgheni Șevciuk cu Carina Țurcan

Șeful Corporației de Stat „Roskosmos” Dmitri Rogozin și fostul președinte al Transnistriei Evgheni Șevciuk ar putea fi audiați în dosarul presupusei spioane române și fostului membru al Consiliului de administrație al INTER RAO Carina Țurcan, consideră analiștii postului de Telegram „Nezîgar”.

„Întrebările vizează recenta perioadă de activitate a lui Dmitri Rogozin în postul de vicepreședinte, care a cumulat funcția de reprezentant special al Președintelui pentru Transnistria. În acea perioadă Președintele Transnistriei era Evgheni Șevciuk care după expirarea mandatului la finele anului 2016 a fugit din Transnistria în Moldova vecină”, scrie experții.

În Transnistria au fost intentate 7 cauze penale pe fapte grave și deosebit de grave, el fiind acuzat de organizarea unor scheme de contrabandă, obținerea repetată a mitelor, abuz de putere.


În prezent, potrivit „Nezîgîr”, Șevciuk se află în Rusia, fiind protejat de Dmitri Rogozin. „Țurcan, Rogozin și Shevchuk sînt implicați într-o schemă ilegală de vînzare a energiei electrice către Republica Moldova, ceea ce a cauzat prejudicii economice semnificative Federației Ruse. Electricitatea a fost produsă la CE Moldovenească din gazele ruse care sînt tranzitate prin Transnistria către Europa. Această centrală electrică aparține Inter RAO și, pînă de curînd făcea parte din sfera de responsabilitate a Carinei Turcan. Cu toate acestea, profiturile pe care ar fi trebuit să le obțină CE Moldovenească, și, respectiv, Inter RAO, se opreau în conturile unei firme de o zi - „Energocapital”, relatează „Nezîgar”.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load