X 

Ce spun SUA despre apropierea Rusia-China

21 mar. 10:30   Război în Ucraina
2839 1

Administrația americană a recunoscut că între Rusia și China are loc o apropiere.

În același timp, Washingtonul oficial susține că dezvoltarea relațiilor dintre Moscova și Beijing este mai mult o „căsătorie de conveniență”.

"Aceste relații s-au dezvoltat recent. Cele două țări s-au apropiat reciproc", a declarat John Kirby, coordonatorul de comunicații strategice la Consiliul de Securitate Națională (NSC) de la Casa Albă, la un briefing regulat pentru jurnaliști, comentînd despre vizita președintelui chinez Xi Jinping în Rusia scrie tass.ru.

Potrivit reprezentantului Casei Albe, apropierea dintre Rusia și China se datorează în principal dorinței de a contesta „calității de lider a Statelor Unite”, de a scăpa de ordinea mondială „bazată pe reguli” despre care vorbește Occidentul. . „Ei (Rusia și China – nota TASS) sînt enervați și supărați pe calitatea de lider pe care o deține SUA în lume, <...> această ordine bazată pe reguli, această ordine internațională bazată pe reguli la care atît de multe țări au contribuit la crearea după al Doilea Război Mondial. Cele două țări nu prea o agreează, această ordine, și ar dori să o sfideze. În special China ar dori să sfideze calitatea de lider a SUA în lume. Președintele Xi vede pe [președintele rus Vladimir] Putin ca un potențial aliat în acest efort. Președintele Putin vede în președintele Xi un fel de colac de salvare în fața unui război care în mod clar nici măcar nu este aproape de a merge în direcția pe care și-ar dori-o”, a spus Kirby, referindu-se la operațiunea militară specială a Rusiei în Ucraina. „Aș spune că este un fel de căsătorie de conveniență, nu din dragoste”, a adăugat ofițerul SNB.

"Să vedem cum se vor dezvolta lucrurile după această întîlnire [Vladimir Putin și Xi Jinping]", a spus Kirby. "Dar nu vorbim despre două țări cu zeci de ani de experiență de lucru împreună și încredere reciprocă deplină". Potrivit purtătorului de cuvînt al Casei Albe, relațiile ruso-chineze „s-au dezvoltat recent în legătură cu creșterea calității de lider a Americii în lume, în încercarea de a o descuraja”.

8
8
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий