X 

Ce sistem inovativ va fi implementa pentru pensionarii din Ucraina

23 sep. 06:30   Război în Ucraina
3677 0

Ucraina va introduce un sistem de puncte la calcularea pensiilor. Acest lucru ar trebui să egaleze mărimea plăților persoanelor care s-au pensionat demult și a celor care au ieșit la pensie recent.

Despre acest lucru a declarat prim-ministrul Ucrainei, Denis Shmygal în cadrul ședinței de Guvern, relatează RBC-Ucraina.

El a menționat că începînd cu 1 martie 2024, pensiile vor fi indexate pentru a doua oară în timpul războiului din Ucraina.

Potrivit acestuia, anul viitor se planifică ca indexarea, precum și întregul sistem de solidaritate, să fie mai echitabilă, mai ușor de înțeles și mai transparentă.

"La calcularea pensiilor va fi introdus un sistem de puncte. Aceasta va echilibra diferența de pensii a pensionarilor care s-au pensionat cu mult timp în urmă și a celor cei care au făcut acest lucru recent. În consecință, plățile către pensionarii care s-au pensionat mai devreme vor fi majorate pînă la nivelul actual", a spus prim-ministrul ucrainean.


Denis Shmygal a explicat că în fiecare lună cetățenii angajați în cîmpul muncii plătesc o contribuție la Fondul de pensii. Această contribuție va fi transformată în puncte în conformitate cu raportul dintre salariul omului și salariul mediu din Ucraina la acel moment.

"Dacă ați plătit contribuții dintr-un salariu care corespunde mediei pe țară, veți primi 10 puncte. Dacă salariul este mai mare decît media pe țară – veți primi, de exemplu, 12 sau mai multe puncte, mai mic decît media - 8 puncte", a spus el.

Apoi, în fiecare an aceste puncte vor fi transferate la pensie, în conformitate cu salariul mediu actual.

Premierul a menționat că în acest mod se dorește protejarea sistemului solidar de pensii de inflație și devalorizare.

5
4
4
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?