COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce se întîmplă în Belarus în cea de-a 28-a zi după alegeri

Ce se întîmplă în Belarus în cea de-a 28-a zi după alegeri

Astăzi, 5 septembrie, în Belarus este a 28-a zi de proteste. După reținerile de ieri ale studenților de la Universitatea Lingvistică din Minsk, rectorul a ieșit cu un apel.

Iar în această dimineață, pe una dintre casele de pe șoseaua Smorgov a avut loc un flashmob neobișnuit: pe casă au atîrnat două steaguri — alb-roșu-alb și roșu-verde.

Amintim că ieri, 4 septembrie, au avut loc procesele de judecată a reporterilor din mass-MEDIA independente, care a fost reținut pe 1 septembrie, în timp ce lucrau la acțiunile de protest, în țară au continuat diferite acțiunile de protest și mitinguri în sprijinul lui Aleksandr Lukașenko, relatează nokta.md.


Astăzi, la Minsk, la Cinematograful "Okteabri" (Октябрь) se adună fluxuri de tineri de la BNTU și BGUIR. Studenții stau în grupuri mici de cîteva zeci de persoane. Bulevardul este patrulat de un microbuz fără numere, cu oameni în civil și mascați. Oamenii mascați s-au apropiat de cei care merg și au cerut să ascundă steagul.

La Cinematograful "Октябрь" la ora 12:00 trebuia să înceapă acțiunea de solidaritate a studenților. La 12:05, au început deja acțiuni de reținere. Oamenii în civil și mascați au reținut cel puțin doi băieți — i-au dus în microbuzul fără numere.

Rectorul Universității lingvistice de stat din Minsk, Natalia Baranova, a înregistrat un mesaj video. Acesta a apărut, de asemenea, pe contul oficial al Universității din Vkontakte. Vă amintim că ieri, studenții au cîntat în foaierul universității cîntece, după care cinci bărbați au reținuți tinerii brutal și i-au dus la RUVD-ul de gherilă. Rectorul a promis că ei vor reveni la universitate - așa și s-a întîmplat.

Între timp, după evenimentele de la Universitatea Lingvistică, Ministrul Educației, Igor Karpenko, a solicitat consolidarea controlului accesului persoanelor străine în instituțiile de învățămînt.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load