COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Ce probleme apar la femeile însărcinate după prima doză de vaccin împotriva COVID-19

20 oct. 07:12   În lume
1363 0

Oamenii de știință americani de la Universitatea Duke (Carolina de Nord) au efectuat un studiu care a arătat că femeile însărcinate și cele care alăptează pierd imunitatea ca răspuns la prima doză de vaccin anti-coronavirus. Rezultatele sale sînt publicate în revista Science Translational Medicine.

Potrivit cercetătorilor, după prima doză de vaccin Moderna și Pfizer/BioNTech, la gravidele și femeile care alăptează au apărut unele probleme - titrul de anticorpi a scăzut și, în general, a început să se observe un răspuns imunitar mai slab comparativ cu femeile care nu au fost în ultima perioadă gravide. În plus, femeile care alăptează au avut un număr crescut de celule NK, care sunt, de asemenea, responsabile de activitatea imunității înnăscute.

Anterior, cercetătorii de la Spitalul Universitar din Liege, Belgia, au spus că adulții și copiii sînt în aceeași măsură susceptibili la infecția cu COVID-19, dar copiii au aproape de patru ori mai multe șanse să fie asimptomatici. În același timp, adulții transmit adesea virusul altor semeni, în timp ce copiii se infectează de la alți copii.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X