X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ce nu știm despre viața extraterestră?

3 apr. 2019,, 03:30   Externe
1981 0

Dacă nu am găsit viaţă extraterestră, nu înseamnă că aceasta nu ne-a găsit pe noi.

Un grup de savanţi care s-a adunat în Paris la simpozionul internaţional METI (Messaging Extraterrestrial Intelligence) a discutat de ce, în ciuda căutărilor, nu am găsit viaţă extraterestră. O posibilitate ar fi aceea ca extratereştri să ne protejeze de adevăr, pentru că oamenii s-ar chinui să facă faţă realităţii existenţei acestora.

Cercetătorii de la simpozionul internaţional METI au propus că extratereştriine ţin într-un fel de grădină zoologică galactică, doar uitîndu-se la noi fără să se arate pentru a evita probleme pe Pămînt, scrie Daily Mail.

„Este posibil ca extratereştrii să fi impus o „carantină galactică” pentru că au realizat că va fi greu din punct de vedere cultural pentru ca noi să aflăm despre ei”, a precizat Jean-Pierre Rospars, director onorific al Institut National de la Recherche Agronomique. „Evoluţia cogniţiei pe Terra arată trăsături aleatorii în timp ce de asemenea urmează tipare previzibile. Ne aşteptăm la emergenţa independentă şi repetată a speciilor inteligente în Univers şi ne-am fi aşteptat să vedem mai mult sau mai puţin forme similare de inteligenţă pretutindeni. Nu există niciun motiv să credem că oamenii au atins cel mai înalt nivel cognitiv posibil. Nivelurile mai înalte pot evolua pe Pămînt în viitor sau au fost deja atinse în altă parte”, a adăugat Rospars.

Pentru a rupe tăcerea, savanţii au sugerat că oamenirea trebuie să aibă o abordare mai directă. Douglas Vakoch, preşedinte al METI, a asociat aceasta cu o zebră la grădina zoologică ce se întoarce brusc spre tine, te priveşte în ochi şi începe să dea din copită. O astfel de acţiune ar provoca o reacţie din partea observatorului.

„Probabil extratereştrii se uită la oamenii de pe Pămînt, aşa cum ne uităm noi la animale în grădina zoologică. Cum putem face ca observatorul să se arate?”, a precizat Vakoch.

Pentru oamenii care folosesc metoda ştiinţifică, acţiunea constă în transmisia de semnale radio la stelele apropiate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?