X 
Arşiţa stiri: 188
Jocurile Olimpice stiri: 147
Transnistria stiri: 1457

Ce desene au fost descoperite în ruinele orașului Pompei

29 mai. 23:30   Externe
3939 0

Desene cu gladiatori despre care se crede că au fost făcute de copii inspiraţi de vizionarea luptelor din amfiteatrul din Pompei se numără printre cele mai recente descoperiri făcute în ruinele vechiului oraș roman.

Desenele în cărbune au fost găsite în timpul săpăturilor de la I'Insula dei Casti Amanti, un grup de case din parcul arheologic din Pompei, care a fost deschis pentru prima dată publicului marţi.

Alte desene descoperite pe un perete lung includ conturul a trei mîini mici, două figuri care se joacă cu o minge, o scenă de vînătoare a unui animal care pare a fi un mistreţ şi o scenă care înfăţişează doi boxeri culcaţi la pămînt, notează Noi.md cu referire la news.ro.

Gabriel Zuchtriegel, directorul parcului arheologic din Pompei, a declarat că desenele au fost făcute probabil de unul sau mai mulţi copii care se jucau în ceea ce a fost o curte, înainte ca oraşul să fie distrus de erupţia Muntelui Vezuviu în anul 79 d.Hr.

Ruinele Pompeiului au fost descoperite în secolul al XVI-lea, iar primele săpături au început în 1748. Pompei este al doilea cel mai vizitat sit arheologic din lume.

2
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав