Ce a răspuns ONU la reproșul de ineficiență din partea Ucrainei

12 sep. 22:50   Război în Ucraina
1947 0

ONU a reușit să creeze o platformă eficientă în cadrul acordului privind cerealele, reunind la aceeași masă reprezentanții Moscovei, Kievului și Ankarei.

Astfel, reprezentantul oficial al secretarului general al organizației mondiale, Stephane Dujarric, a răspuns, în cadrul unui briefing pentru jurnaliști, la declarația autorităților ucrainene privind ineficiența ONU.

"Permiteți-mi să spun cîteva cuvinte în apărarea noastră. <...> Inițiativa maritimă la Marea Neagră, deși nu a fost un plan de pace, este singura structură în care militari ucraineni și ruși, reprezentanți ai ONU și turci s-au reunit în jurul aceleiași mese. Cred că a fost creată o platformă foarte utilă și sperăm că vom putea relua operațiunile (privind acordul privind cerealele)", a declarat Dujarric.

El a precizat că ONU "își exprimă clar poziția" cu privire la încălcările dreptului internațional în contextul conflictului din Ucraina.

Marți, reprezentantul permanent al Rusiei, Vasily Nebenzya, a reamintit, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU, că un consilier al șefului biroului președintelui ucrainean, Mykhaylo Podolyak, a numit Organizația Națiunilor Unite un "birou de făcut bani" care nu își îndeplinește funcțiile inițiale și a descris-o drept o "organizație absentă".

4
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?